Meer informatie

Frauderen. Zo werkt het!

We gaan Nederland lessen frauderen geven. Dat klinkt in eerste instantie misschien raar, maar het is een opvallende en leerzame manier om fraude te leren herkennen en te voorkomen.

En iedereen mag meedoen met de lessen. We geven 10 lessen gratis weg op zowerktfraude.nl. De lessen kun je daarnaast ontdekken via de podcasts en online video’s op deze website. Deel de lessen ook gerust met jouw familie, vrienden en collega’s.

Herken en voorkom fraude.

Deze website is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de gezamenlijke banken. De website hoort bij de campagne ‘Frauderen, zo werkt het!’ dat door de NVB is ontwikkeld om Nederlanders bewust te maken van hoe fraude werkt en hoe je je ertegen kunt beschermen.

Waar vind ik meer informatie?

Voor vragen over veilig bankieren bij jouw eigen bank, kun je terecht op de website van jouw bank. Klik op onderstaande logo om direct naar jouw bankpagina te gaan.

Veilig Bankieren

Op het gezamenlijk voorlichtingsplatform van banken over fraude en veiligheid, www.veiligbankieren.nl, vind je meer informatie over dit onderwerp.

Politie

Ben je opgelicht? Doe altijd online aangifte bij de politie. Meld het ook als je géén schade hebt. Zo help je de politie beter zicht te krijgen op de fraudeurs.

Fraudehelpdesk

Meld fraude bij de Fraudehelpdesk. Fraudehelpdesk is de nationale helpdesk voor vragen en meldingen over fraude. De Fraudehelpdesk gebruikt die meldingen voor advies aan slachtoffers van fraude en om anderen te waarschuwen.